BRF Ullnaberg

BRF Ullnaberg Lövsättra

Värmen

Vi bor inte i ordinära hyreshus med fjärrvärme :-) Lövsättra är ett speciellt område som har sin alldeles egna charm.

Våra hus är inte byggda från början som bostäder och kan inte jämföras med sådana speciellt inte vissa av husen.
Vår värmekälla är bergvärme.

Det finns 4 värmeanläggningar, en stor som försörjer de 4 stora husen och 3 (en i varje) i de tre E-husen (2, 3 och 4).

Bergvärmen ska vara igång året runt, och vatten ska cirkulera i systemet. Det är sedan termostater i bergvärmepumpen tillsammans med en givare som sitter utomhus som reglerar om det ska vara varmt vatten i elementen eller inte. Detta avgörs helt av yttertemperaturen. Bergvärmen installerades 2008.

När det är någon minus på natten och upp till +10 på dagen, så är de flesta element ljumma och inte så varma. Innetemperaturen ska dock inte gå under 20-21 grader. Man kan behöva ha tofflor inne och en extra tröja ibland.

Elementen ska fungera och det ska sitta termostater på dem också, där man kan reglera ner värmen om man vill.

Om man upplever att det är kallt och man därför sätter in extra el-element, så är det något man får stå för själv, både elementet och el-kostnaden som uppkommer. Har du under 20 grader, felanmäl!

Alla fönster ska tätas, lister finns att köpa på Jula, kostar inte många kronor. Har man inte tätat sina fönster kan man inte klaga över att det är kallt, det är en enkel åtgärd som inte tar många minuter att utföra. Tag först bort ev. gammal uttjänt tätningslist och sätt dit den nya. Kolla även ytterdörren.

Enligt stadgarna ansvarar medlemmen själv för underhåll och ev. byte av fönster, när det gäller rutor, lås, stängningsanordningar m.m. läs mer under Mäklarinfo där kopia av stadgarna finns.