BRF Ullnaberg

BRF Ullnaberg Lövsättra

Toa-systemet

Vi uppmanar alla igen att verkligen vara noga med vad man spolar ner i toaletten, minsta lilla som inte ska vara där sätter stopp i systemet som är mycket känsligt och det kostar pengar att fixa varje gång, vilket vi i förlängingen betalar själva. Det är VÅRT eget system, det är ingen annan som bär dessa kostnader. mvh Styrelsen

Den samfällighet som äger vår gemensamhetsanläggning heter Ullna-Lövsättra Samfällighetsförening.

Anläggningen består av:

  1. Renvattenanläggning bestående av brunn (vattentäkt), pumpar, reservoar och vattenledningar till och med kopplingspunkten i respektive hus samt tillhörande ventiler etc.
  2. Avloppsanläggning bestående av reningsverk med kapacitet på 100 pesonekvivalenter, tryckavloppssystem, vakuumledningar till och med toalettstolar och pumpar med tilhörande brunnar och infiltrationsanläggning.
  3. Ledningskulvert innehållande bl.a. dricksvattenledning.

 

Själva Toa-systemet är ganska känsligt för stopp och vi har höga kostnader för spolning och rensning av stopp som inträffar. Det är MYCKET viktigt att alla känner till att man aldrig får spola ner något som inte hör hemma i en toa-stol. DVS. inga tamponger, trosskydd, bindor, kondomer, tops och liknande. Detta fastnar direkt i ventiler och annat och orsakar dyra stopp som vi ju alla är med och betalar. Glöm inte att meddela ev. gäster också, så att inga misstag sker. Ett tips är att ha en papperskorg nära toan där man kan slänga sådant. Sätt ev. upp en lapp också för att vara övertydlig. Vi märker klart högre antal stopp i samband med långhelger och likn. då många får gäster.

Var och en som bor här är ansvarig för sin egen toalett-stol. Om din behöver repareras så tipsar vi om J A Lindström som kan den här sorten. Han har telefonnummer 0707-21 67 34.

Ny toa kan man köpa genom Pump och vacumteknik Dammberg, 070-7726979 (modellen heter Evac 910) kostar mellan 13-15000 kr.

Eller så kan man köpa en toastol via Peter Bonde (som äger hyreshuset nr 44), detta gör man genom att maila till camilla.svedlund@telia.com. Förskottsbetalning kan krävas. Pris per toa: 5950 kr inkl. frakt. Montering får man ombesörja själv via lämplig rörmokare.

Aktuella nyheter samt information kan man läsa på Ullna-Lövsättra Samfällighetsförenings hemsida. www.uls.n.nu

För mer information om värmen läs här.